Saybia – The second you sleep

Når man bliver udråbt til at være eksponent for en genre som “tuderock”, så skræmmer det nok rigtigt mange væk fra at stifte nærmere bekendtskab med ens metier. 

Saybias musik blev i folkemunde kategoriseret  som sådan, omend det vidst nok over en bred kam , solgte meget godt, og de qua musikkens kvaliteter og en heftig turneren i ind- og udland, opbyggede en stor fanskare.

Jeg har aldrig selv været sådan en , der kunne noget med at være hip med rock, eller dansk rock for den sags skyld. Navne som Dizzy miss Lizzy, Psyched up Janis og Kashmir gled ubesværet af på mig, og det er først på afstand at jeg har fået en fornemmelse for deres betydning, og ikke mindst deres lyd.

Jeg er melankolsk af hjerte, ihvertfald den del , der er reserveret musikken, og på trods af min umiddelbare macho-udstråling og ageren, blev jeg aldrig officielt fan af Saybia.  Men det rørte noget i mig, og da jeg en eller anden aften omkring årtusindskiftet vel sagtens, så en koncert på DR2 , optaget på Trekroner, blev jeg alligevel lidt imponeret.

Stemning var fed med naturlys, fakler og velvalgte spots og lokationen passede perfekt til musikken, og der var noget befriende upræstensiøst over Søren Huss´s klagende tone på en ø , hvor der kun lige var de nærmeste fans og havmåger til stede. Man behøvede simpelthen ikke at frygte skilte, tilråb, flyvende fadøl eller andre mishagsytringer.

Så henslængt i sofaen følte jeg mig godt underholdt, og tænkte at det var lige godt Saddam.

Jeg har efterfølgende haft stor, stor årelang fornøjelse af mit kendskab til vel nok den bedste danske  hemmelige musikvideo, eller skulle jeg retteligt skrive animation, nemlig til sangen ; The second you sleep.

Det er min gode ven fra tiden i Slap-af lejligheden, Frans aka Spaceman Snarf  aka Dj Ævlen etc , der sammen med Robber (?) deltog i en konkurrence om at lave en video .   De twistede temaet i sangen , og gjorde den til noget andet (som jeg ikke kan afsløre da der ellers er dømt Spoiler), på en suveræn baggrund af veludført animeret håndværk .bia

Saybia fravalgte tilsyneladende videoen til fordel for den officielle udgave.

Animationen er et stort hit blandt en gruppe børn fra O. klasse , som jeg kom til at vise den til i sommerferien.  Jeg bliver nu mindst fem gange om ugen spurgt om vi ikke godt kan se “den med fisken” . Vi talte ved første visning om tematikken, med vægt på det bristede venskab, og de følelser , der kan knytte sig dertil.

Det andet ben i tematikken, skal de nok selv få forståelse for når tid er!

Men tjek selv :  Spaceman Snart pres Saybia ; The second you sleep

Baggrundsinfo på Saybia:
http://da.wikipedia.org/wiki/Saybia

http://www.saybia.dk/

This entry was posted in Musik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *